Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τη χθεσινή συνάντηση με τους αγρότες, αναφέρθηκε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.

Όπως είπε αρχικά, οι συζητήσεις άρχισαν σε τεχνικό κλιμάκιο και σύντομα, εντός των ημερών, αναμένεται στην Αθήνα το κουαρτέτο. Για τα "κόκκινα" δάνεια, και συγκεκριμένα για τα στεγαστικά, τόνισε πως "αυτό είναι το επίμαχο θέμα και έχει εξαιρεθεί. Έχουμε ζητήσει να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα που θα υπάρχει εξαίρεση αυτών των δανείων. Αυτό το χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι 3ετία ή άλλος χρονικός ορίζοντας. Κάποιοι θεσμοί θέλουν να γίνει πιο γρήγορα...".

Όσο για τους αγρότες και τη χθεσινή συνάντηση, ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε: "Οι προτάσεις που μπήκαν στο τραπέζι είναι αρκετά λογικές και πιστεύω ότι γύρω από αυτές θα βρεθεί κάποια λύση. Αν είναι να βρούμε λύση στη μέση του δρόμου, οι προτάσεις που έγιναν χθες είναι λογικές και ρεαλιστικές".

Τέλος, αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει θέμα διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας".