Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Τη στόχευση του νέου αναπτυξιακού νόμου στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, επισήμανε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για «κρίση στρατηγικής».
«Έχει τονιστεί επαρκώς ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος σκοπεύει κυρίαρχα στην ενίσχυση μεσαίων και μικρών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών»ανέφερε ο κ. Μπαλωμενάκης, επισημαίνοντας ότι, πάνω σ’ αυτή τη βάση, οι περισσότεροι κοινωνικοί φορείς τάχθηκαν υπέρ.
Ωστόσο, όπως τόνισε, στη λογική του νόμου «να ενισχυθούν περισσότεροι με λιγότερα, παρά λιγότεροι με περισσότερα» αντιδρά η Νέα Δημοκρατία. Η διαφοροποίησή της, επισήμανε ο κ. Μπαλωμενάκης, «προέρχεται από μία καθαρά ιδεολογικού τύπου εμμονή ότι δήθεν το μεγάλο κεφάλαιο, ενισχυόμενο, είναι εκείνο που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Μία εκτίμηση που απ’ ό,τι ξέρουμε, έχει διαψευστεί από την κατάληξη των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων». «Αυτό δεν είναι ιδεοληπτική εμμονή;», αναρωτήθηκε.
«Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι με αυτό το σχέδιο νόμου λύνεται το πρόβλημα της ανάπτυξης. Δεν προτείνουμε στην κοινωνία έναν ελβετικό σουγιά, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο, προσαρμοσμένο στις σημερινές δημοσιονομικές δυνατότητες», κατέληξε.