Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η απρόκλητη δολοφονική επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα, ο οποίος επέλεξε να προστατεύσει μετανάστες που προπηλακίζονταν από ακροδεξιούς στο κέντρο των Χανίων, αποκαλύπτει τη συνεχιζόμενη δράση τέτοιων ομάδων και υπογραμμίζει την ανάγκη για δημοκρατική επαγρύπνηση και δράση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτες μπαίνουν στο στόχαστρο φασιστικών στοιχείων στην πόλη μας. Ο Δημήτρης Μακρέας, υπερασπιζόμενος την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πλήρωσε ακριβά την επιλογή του, ρισκάροντας την ίδια τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του. Οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες λογικές και πρακτικές αποδεικνύονται ολέθριες για την κοινωνία.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει άμεσα την άνανδρη επίθεση και ο Χανιώτικος Λαός υποχρεούται να απομονώσει τη δράση των φασιστών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός δημοκρατικού κοινωνικού μετώπου στον αντίποδα της υπονόμευσης της κοινωνικής ειρήνης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης. Ενός μετώπου με αιχμές την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στον άνθρωπο και στα δικαιώματα του.

Οι Βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Βάλια Βαγιωνάκη
Παύλος Πολάκης
Γιώργος Σταθάκης

1 σχόλια:

Alexandros Raskolnick είπε...

Καλές οι δηλώσεις, αλλά αν όπως μαθαίνω, οι τραμπούκοι παραπέμπονται για πλημμέλημα, κάτι βρωμάει πολύ άσχημα στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.